"Підтримував Росію і бажав її прихід на територію України": мешканець Рівного зізнався у держзраді

Фото - Суспільне

Сьогодні, 21 березня, у Рівному відбулось засідання суду, під час якого підозрюваний у держзраді визнав свою провину.

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів прокурора обласної прокуратури Володимира Пилипіва, слідство встановило, що підозрюваний з жовтня 2021 року передавав ворогу інформацію про військову частину у Рівному, фіксував рух залізничних потягів, які перевозили техніку Збройних сил України.

50-річний рівнянин діяв не задля фінансової вигоди, а з ідеологічних інтересів, повідомив прокурор. Затримали його 6 березня у Рівному.

"З тих матеріалів, що у нас зібрано, вбачається, що він підтримував Росію і бажав її прихід на територію України. Що дивно – свою вину визнає, надав покази, які співпадають з даними кримінального провадження", – сказав Володимир Пилипів.

Підозру в держзраді рівнянину оголосили 7 березня, наступного дня йому обрали запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою. Підозрюваний перебуває у Рівненському слідчому ізоляторі й до засідання 21 березня, на якому розглядали апеляційну скаргу, долучився онлайн. Він визнав свою провину і відмовився від поданої апеляції.

Згідно із внесеними змінами до статей Кримінального кодексу України, які посилили відповідальність за злочини проти нацбезпеки, 50-річному рівнянину загрожує тюрма на строк 15 років або довічне ув'язнення, з обов’язковою конфіскацією всього майна.

Читайте також