Пішов з життя колишній доцент кафедри рівненського університету

20 березня 2023 року раптово пішов з життя колишній доцент кафедри гідроенергетики, теплоенергетики та гідравлічних машин, кандидат технічних наук Веремчук Анатолій Іванович.

Анатолій Іванович народився 30 березня 1953 року в смт. Рокитне Рівненської області. Закінчив Український інститут інженерів водного господарства в 1975 році з відзнакою, інженер-будівельник за спеціальністю “Гідротехнічне будівництво річкових споруд і гідроелектростанцій”; аспірантуру на кафедрі використання водної енергії та гідравлічних машин УІІВГ.

У 1975-1999 рр. – асистент кафедри використання водної енергії та гідравлічних машин УІІВГ,

1999-2000 рр – старший викладач кафедри ВВЕ та ГМ.

В 1999 р. захистив кандидатську дисертацію за темою “Обґрунтування параметрів водоповітряних резервуарів для напірних трубопроводів” за спеціальністю 05.20.05 – гідротехнічні меліорації.

З 2000 р. – доцент кафедри ВВЕ і ГМ.

Виконував обов’язки відповідального секретаря приймальної комісії Національного університету водного господарства та природокористування (2003-2004 рр).

Заступник декана ФГТБ та ГЕ з наукової роботи (2008-2011 рр), заступник завідувача кафедри ГЕ та ГМ з методичної роботи.

Працював у складі міжвідомчих державних комісій з обстеження стану споруд і обладнання Дніпровського та Дністровського каскадів гідроелектростанцій.

"Анатолій Іванович присвятив себе освіті, завдяки людським якостям, професійному досвіду та знанням користувався великою повагою серед студентів та колег по роботі. Він був мудрим фахівцем, який служив людям та суспільству. У нашій пам'яті Анатолій Іванович назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, надійним порадником, професіоналом своєї справи", - написали колеги покійного.

Читайте також