Після сильних злив у Рівному засмічуються каналізаційні решітки: назвали проблемні місця

У Рівненському міському шляхово-експлуатаційному управлінні працює бригада з утримання мереж водовідведення та дощових стоків. Працівники періодично прочищають каналізаційні решітки, у яких накопичується сміття та пилюка після сильних злив. За словами начальника МіськШЕУ Віктора Климука, зазвичай роботи виконують один раз у місяць, однак є проблемні місця, які потребують частішого огляду. Здебільшого – після сильних злив.

– Частіше виникають засмічення решіток на перехресті Данила Галицького-Київська, в районі так званого будинку «Пила» на вулиці Чорновола, біля комбінату будівельних матеріалів на Соборній, біля поліклініки №3 на перехресті Макарова-Князя Острозького, біля Палацу дітей та молоді, вулиця Княгині Ольги-Жуковського, перехрестя Коновальця-Богоявленська. Ці місця треба дивитися частіше, однозначно – після злив. Тоді наноситься сміття із приватних секторів, – говорить Віктор Климук.

У МіськШЕУ додають, що забезпечені необхідним обладнанням з трактором, яке призначене для очистки колодязів. Крім цього, комунальне управління наймає додаткові автомобілі для промивки колекторів. Каналізаційні решітки прочищають виключного на дорогах. Прибудинкові та приватні території не чистять.

Читайте також