"Після війни буде багато вагітних підлітків": у Бучі 14-річну дівчинку ґвалтували 5 російських окупантів

Під час окупації міста Буча на Київщині окупанти чинили звірства та знущались над мирним населенням. Стало відомо трагічну історію 14-річної дівчинки, яку зґвалтували 5 нелюдів.

Внаслідок цього дівчина завагітніла і зараз планує залишити дитину.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Із дозволу батьків підлітка про історію розповіла психологиня Олександра Квітко. Наразі вона працює на лінії надання психологічної допомоги.

Постраждала дівчина зважилась залишити дитину, бо медики її попередили - після аборту вона може не мати дітей.

Тому 14-річна дівчинка зараз працює зі спеціалістом, щоб прийняти цю дитину і пройти шлях аналізу пережитого.

Проте це не єдина така трагічна історія. Загалом Квітко працює із 5 вагітними дівчатами, які завагітніли після зґвалтування російськими солдатами. Їм усім від 14 до 18 років.

Станом на 25 квітня на гарячу лінію омбудсменки повідомили про 101 факт сексуальних злочинів. Мовиться про випадки, які раніше трапилися на нещодавно звільнених від ворога територіях.

Наймолодшій із цих постраждалих лише 10 років. Проте вже встановлено, що від сексуального насилля від росіян страждали не лише діти, а й навіть чоловіки.

Часто ґвалтують дівчат 14, 15, 16 років. Після війни в Україні буде багато вагітних підлітків,

– сказала психологиня.

Також про це розповіла уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова. За її словами, зараз вже відомо про 12 випадків примусової вагітності серед зґвалтованих. Але їх точно значно більше – лише малий відсоток постраждалих готові розповідати про те, що з ними сталося.

 

Читайте також