Платники Рівненщини сплатили понад 424 мільйона гривень податку на прибуток

У січні-серпні 2020 року платники Рівненщини сплатили до Зведеного бюджету України 424,3 млн. грн. податку на прибуток. Із зазначених коштів державний бюджет одержав 381,3 млн. грн., а місцева казна – 43 млн. гривень.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли, зокрема, до державного бюджету - на 10,9 млн. грн., до місцевих бюджетів - на 8,5 млн. гривень.

Найбільші платежі забезпечили суб'єкти господарювання м. Рівного - 105 млн. грн., Рівненського району – 20,5 млн. грн., Здолбунівського району – 15,1 млн. гривень.

Як зазначив начальник  Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, в умовах сповільнення економічних процесів такий ріст сплати податку на прибуток свідчить про налагоджений ефективний діалог ДПС з представниками бізнесу, які розуміють наскільки важливим є бюджетна стабільність.

Крім того, Державна податкова служба України впроваджує в процес обслуговування платників податків сучасні інформаційні технології та електроні сервіси, які дозволяють фахівцям податкової служби досить швидко та якісно опрацювати подану звітність, а представниками підприємництв – мінімізувати контакти з працівниками податкової служби.

Читайте також