По Рівному їздять маршрутки без технічного огляду (ФОТО)

фото - Фейсбук

Інспекторами управління Укртрансбезпеки у Рівненській області спільно з працівниками УПП ДПП НП в Рівненській області під час здійснення заходів в рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху, 13 листопада 2018 року в м. Рівне по вул. Дворецькій було зупинено транспортний засіб БОГДАН А-092, який рухався по міському маршруту 35А. Під час перевірки було встановлено, що водій перед виїздом на маршрут не пройшов медичного огляду, а транспортний засіб не пройшов передрейсовий технічний огляд. Зі слів водія транспортний засіб зберігався в нього під будинком, де він мешкає (що підтверджують дані системи «ДОЗОР»). 

Перевізник, якому належить транспортний засіб, грубо порушив вимоги ст. 21 Закону України «Про автомобільний транспорт» та вимоги «Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та небезпечних відходів автомобільним транспортом, міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом».

За результатом перевірки на перевізника складено акт про порушення автотранспортного законодавства.

Працівниками поліції винесено постанову за зберігання транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки, відповідальність передбачена ч. 8 ст. 133-1 КУпАП, адміністративний штраф складає 850 гривен.

Читайте також