Поблизу Острога незаконно видобули піску на майже 80 млн гривень

Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії у справі про незаконний видобуток піску поблизу Хмельницької атомної електростанції у місті Нетішин, що межує із Острогом. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Працівники територіального управління ДБР Хмельницького провели ряд обшуків на родовищі піску поблизу Хмельницької АЕС. Незаконне користування надрами державного значення могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій радіоактивного характеру”, - ідеться у повідомленні.

ДБР вивчає причетність до незаконного видобутку піску посадовців двох приватних компаній, які займаються будівництвом Хмельницької АЕС, а також правоохоронців Хмельниччини, які могли прикривати злочин.

За попередньою інформацією, незаконний видобуток здійснювався упродовж 2018-2021 років у санітарно-захисній та охоронних зонах водойми-охолоджувача атомної електростанції.

За попередньою оцінкою, незаконний видобуток піску завдав державі збитків на 78 млн грн.

22 грудня під час санкціонованих обшуків працівники ДБР вилучили бухгалтерські, податкові та інші фінансові документи, проєктну документацію щодо розробки та видобування корисних копалин, записи з даними “чорної бухгалтерії”.

Читайте також