Поліській ліс поповнив бюджет держави на 55 мільйонів гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області,  44,3 млн. грн. рентної плати за користування лісовими ресурсами краю поповнили місцеву скарбницю, відповідно 11,9  млн. грн. надійшло до державного бюджету України. Загальна сума надходжень перевищила минулорічні показники за відповідний період на 12,4 млн. гривень.

Як зазначив начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, що рентні платежі, значна частина яких надходить до місцевої скарбниці, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери області, соціальних програм та спрямовуються на відновлення природних ресурсів.

Також Законом України від  16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до ст.256 ПКУ в частині зміни ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсі за заготівлю деревини основних і неосновних лісових порід.

Дана норма набирає чинності з 01.07.2020 року.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також