Поліцейські та рятувальники області провели урок ОБЖ для дітей (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Повчальне і водночас цікаве дійство подарували п’ятого травня працівники відділу ювенальної превенції області, інспектори Рівненського відділення поліції, кінологи та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Аби на практиці відтворити усю небезпеку, яка може виникнути відносно дітей під час прийдешніх канікул, до проведення пізнавального уроку долучилися поліцейські та рятувальники.

Зустрічала гостей на чолі із керівником ювенальної поліції Рівненської області Іриною Чорною директор Котівської загальноосвітньої школи Оксана Мазур та її нетерплячі школярі.

Бесіду про те, як поводити себе біля водойми, на дорозі та у разі виявлення небезпечних предметів, а також про адміністративну та кримінальну відповідальність дітям провів інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Рівненській області Іван Фрідріх.


Та особливу увагу школярів привернули кінологи Рита Семенчук і Тарас Логвись разом з їхніми чотирилапими поліцейськими. Німецька вівчарка Грета продемонструвала чіткість виконання команд своїм тренером, а потім затримання імітованого зловмисника. Спанієль Лінда спеціалізується на пошуку наркотиках та дуже любить дитячі пестощі. Їх вона отримала вдосталь, адже школярі гуртом ринулись її гладити.


Крім того, кінологи наголосили, що у разі нападу собаки потрібно, передусім, захищати обличчя та згорнутися в клубок.
Радості не було меж посидіти та прокататися на новенькому поліцейському авто «Mitsubishi Outlander», які використовують у своїй роботі групи реагування патрульної поліції. Інспектор поліції Рівненського районного відділення Ігор Федчук із задоволенням десятки разів змінював «пасажирів» і возив їх по колу стадіону.


Далі до роботи приступили працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Пожежники продемонстрували гасіння багаття, яке для наочності розпалили працівники школи.

Оперативно-рятувальна служба показала, як працює спецтехніка, зокрема у випадках дорожньо-транспортних пригод, коли потрібно демонтувати понівечений автомобіль, аби витягнути звідти людей.
А далі — одягання протигазу і бронежилету, пошуки металошукачем, огляд піротехніки, поливання із пожежних стволів, розрізання металу спецпристроєм та поїздки на службових авто із сиренами.

Та найголовніше для школяриків стали море позитивних емоцій, океан посмішок і безмежна вдячність за зустріч.

 


Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також