Поліцейським охорони Рівного розповіли про гендерну рівність

У Рівному для особового складу поліції охорони провели лекцію по гендерній рівності. Лекція на тему: «Принципи гендерної рівності між жінками та чоловіками», проводилась з метою поглиблення знань працівник у питаннях гендерної рівності, розуміння та  застосування резолюцій Ради Безпеки ООН, яку Україна забов’язалась виконувати.

Лектором виступила провідний психолог Управління поліції охорони в Рівненській області, Гульчук Неоніла. Завдяки знанням у цій сфері та освіті психолога вона вміло розповіла слухачам про гендер, принципи рівності, забезпечення прав та свобод людини, дискримінацію за ознакою статі та резулюцію ООН «Про права людини» і  як вона застосовується в Україні.

«Сьогодні українському суспільству життєво важливо знати і використовувати світовий досвід у миротворчих процесах, - а саме це і є складовою Резолюцією ООН № 1325. Важливо усвідомити, що гендерне інтегрування є запорукою успіху у мирних процесах, а гендерний підхід - ключовим для впливу на розв’язання конфліктів, у тому числі й для поліцейських. Слід нагадати, що Україна прийняла Національний план Дій «Жінки. Мир. Безпека», що є базовим при вирішенні питань безпеки, проведенні військових дій на сході країни та відновлення миру, а також її застосування правоохоронцями на мирній території». – наголосила у своїй лекції провідний психолог управління.

Також вона розповіла історію, чому це питання почало так масово підніматись і чому воно важливе в силових структурах.

Оскільки  в Управлінні поліції охорони в Рівненській області працюють атестовані жінки та багато цивільних, тому ця лекція стала дуже важливою для роботи правоохоронців загалом.

Управління поліції охорони

в Рівненській області

Читайте також