Поліція шукає, хто винен у масштабній пожежі на півночі Рівненської області

На півночі Рівненської області вже майже добу борються із масштабними пожежами, котрі підступили до сіл Старе Село, Вежиця, Єльне, Томашгород і Великий Черемель Сарненського району. Там горить суха трава і сухостій.

Швидкому поширенню вогню сприяють пориви вітру. Станом на 12-ту годину сьогодні було відомо про те, що вигоріло близько 50-ти га території.

Нині пожежу локалізували. На щастя, ніхто не постраждав. Поліцейські взялись шукати ймовірних підпалювачів. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетними до займання.  

Приборкували стихію всю ніч. Нині тривають роботи з остаточної ліквідації осередків займання.

Читайте також: "Вогонь уже дійшов до будинків місцевих жителів": на півночі Рівненщині - масштабні пожежі.

За фактом  знищення лісових масивів, зелених насаджень, а також рослинності або її залишків вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — від двох до п’яти років позбавлення волі.

У зв’язку із загорянням сухостою, що сталося на площі 50 гектарів у Сарненському районі,  ГУНП в Рівненській області залучає додаткові сили та засоби для проведення попереджувальної та роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Відтак, 25 нарядів із числа співробітників поліції області, патрульних, Рівненського районного управління, управління превентивної діяльності, поліцейських офіцерів громад, оперштабу і нацгвардійців застерігатимуть громадян від спалення сухостою, інформуватимуть про невідворотні наслідки та відповідальність за це.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Читайте також