Половина будинків Рівного – вже з теплом

Учора в Рівному розпочався опалювальний сезон. У частині будинків вже є теплопостачання. Про це Суспільному повідомив речник Рівнетеплоенерго Олексій Кривошеєв.

"Тепло зараз подається до 435 будинків із 811, які ми обслуговуємо. Далі у міру того, як “Рівнегаз” розпломбує нам котли, ми запускаємо котельні", – каже Олексій Кривошеєв.

Речник зауважив, що запуск котельні не означає швидкого обігріву будинку, який під'єднаний до мережі. Це пов'язано із технічним процесом. 

Читайте також: Вода текла з люстри і по стінах: у Рівному затопило більше 10-ти квартир (ВІДЕО).

“Коли котельня включається – вона не може миттєво нагріти усю воду в системі. Ця вода має проциркулювати і дійти до споживача, а на це потрібен час. От ти сідаєш у холодне авто, вмикаєш пічку і має пройти певний час, поки нагріється. Тут схожий принцип”, – пояснив речник.

Зі слів речника, за понеділок, 18 жовтня, тепловики отримали дозвіл на запуск шести котелень, станом на 19 жовтня залишилось іще 19. Скільки днів займе увесь процес - він прогнозувати не береться.

Олексій Кривошеєв зауважив, що за обігрів будинку відповідальність несуть також балансоутримувачі.

“Ми ж подаємо тепло тільки до будинку. А є мережа ще внутрішньобудинкова і хочу нагадати головам ОСББ та управлінським компаніям, щоб прослідкували за тим, щоб спустили повітря, відкрили заглушки, аби тепло зайшло в будинок. Бо вчора такі ситуації вже були”, – сказав речник "Рівнетеплоенерго" журналістам Суспільного.

Міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив, що в деяких будинках голови ОСББ прийняли рішення поки що не вмикати тепло. 

"Гарячі батареї вже в 19 садочках та 13 школах. Решта запускаються відразу після того, коли Рівнегаз розпломбовує лічильники і котли. Плануємо, що сьогодні всі школи та садочки будуть з опаленням. Знаю, що в декількох будинках в процесі запуску виникли технічні проблеми, які зараз усувають. Крім того, декілька голів ОСББ самостійно прийняли рішення, щоб ще не вмикати опалення в цілях економії коштів".

 

Читайте також