Польща може закрити небо над західною Україною, якщо РФ атакуватиме прикордонні райони

Польща може забезпечити протиракетний захист над західною Україною, якщо росія продовжить атакувати авіаударами прикордонні регіони. 

Про це повідомив екскерівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй, пише польське видання Onet.

За словами генерала, НАТО має прикрити військову техніку, яку надає Захід, зокрема на прикордонних з ЄС територіях. Росіяни намагаються знищити такі запаси ракетами великої дальності. Російські ракети великої дальності, запущені з Чорного моря або за допомогою стратегічної авіації, які летять до кордонів НАТО, мають бути збиті на відповідній відстані від цього кордону, вважає генерал Козєй.

Однак такий крок може призвести до ескалації всього конфлікту.

– Мова йде про ракети подвійного призначення, тому що вони також здатні нести ядерні боєголовки. Коли це врахують, у нас будуть повні аргументи, щоб застрахуватися на превентивній основі й оголосити Росії, що коли вона не припинить атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми введемо протиракетний захист над Західною Україною, — заперечує голова Бюро.

Генерал переконаний, що досі Путін успішно шантажував Захід, реалізувавши свою доктрину ескалації, погрожуючи потенційним застосуванням ядерної зброї.

– На мою думку, цю ситуацію треба нарешті змінити чи хоча б збалансувати. Не може бути, щоб у протистоянні двох сторін тільки одна лякає, ставить бар’єри, умови, червоні лінії.

Читайте також