Помірна температура і туман: на Рівненщині на вихідних буде сприятлива погода для грибів

Красноголовці, білі, лисички, підберезники – саме такі гриби нині рясно ростуть у лісах Рівненщини. Їх кількості і розміру сприяють погодні умови. Всі ці гриби будуть прекрасно рости, якщо випав дощ, але при цьому була помірна температура. Найбільш комфортна для їх дозрівання - від 10 до 24 градусів. Якщо цей показник менший або більший, на хороший урожай грибів сподіватися не варто.

Останні дні на Рівненщині переважає саме така помірна погода, яка збережеться і на вихідних. Ці дні тішать мешканців рясними урожаями грибів.

На вихідних 11-12 вересня в області переважатиме тепла погода, але з поривами вітру. Завтра вночі та вранці буде слабкий туман. Після такого явища вони ростуть з прекрасною швидкістю - добу або декілька діб. Наступні два дні стовпчик термометра вночі сягатиме 6-12 градусів, а вдень ця позначка підійматиметься до 25 градусів тепла.

Нині найбільш сприятлива погода для росту грибів, адже невдовзі осінні ночі ставатимуть все холоднішими, а лісові смаколики ростимуть повільніше.

Читайте також