Понад 12 кілометрів сіток знищив рибпатруль Рівненщини

23 січня 2020 року Рівненський рибоохоронний патруль здійснив утилізацію конфіскованих заборонених знарядь лову. Так, було утилізовано 743 од. (сітки, «павуки», «екрани», неводи, ятері, електролови та акумуляторні пристрої). Загальна довжина знищених сіток склала 12 670 метрів.

Знищувались, ті знаряддя лову згідно яких судами було прийнято рішення щодо їх знищення, а також знаряддя лову, які вилучені за актами безгосподарського майна.

Процес знищення відбувався згідно постанови КМУ від 25 серпня 1998 року за № 1340 «Про порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним». На акції була присутня комісія у складі представників Рівненського рибоохоронного патруля, головний спеціаліст Відділу фінансів галузей виробничої сфери та розрахунків за енергоносії управління доходів та фінансів галузей виробничої сфери департаменту фінансів облдержадміністрації, головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень у Рівненській області Західного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) та начальника Відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області.

Нагадуємо, упродовж 2019 року працівниками Рівненського рибоохоронного патруля було викрито 1 027 порушень природоохоронного законодавства. Під час рибоохоронної діяльності у громадян вилучено 170 од. заборонених знарядь лову (155сітних, 8 колючих і 3 електроловів ). Знаряддя лову, які вилучались згідно складених адміністративних протоколів, зберігались в Управлінні до прийняття відповідного рішення у суді.

 

Читайте також