Понад тисячу жителів Рівненщини торік звернулись до Держпраці

Упродовж 2019 року до Управління надійшло 750 звернень громадян, з них 39 - колективних. Загалом до Управління звернулися 1035 громадян, повідомили в пресслужбі Управління. 

Найбільше звернень стосувалося питань праці і заробітної плати – 623 (у т.ч. щодо невиплати заробітної плати - 119; не проведення розрахунку при звільненні - 83; щодо легалізації виплати заробітної плати - 94; зміни істотних умов праці - 17; укладання трудових договорів - 2; з питань оплати праці - 70; з питань трудових відносин - 44; з питань неповернення трудових книжок при звільненні - 2; з питань неправомірного звільнення - 27; з питань праці неповнолітніх – 3, та з інших питань порушення трудового законодавства).

Громадяни також зверталися за роз’ясненням щодо надання відпусток за вислугу років; нарахування надбавки за вислугу років; трудового навантаження; надання відпустки усиновлювачам; нарахування мінімальної заробітної плати; проведення атестації робочих місць.

З питань охорона праці та промислової безпеки отримано 23 звернення. З них: щодо проведення розслідування нещасного випадку - 10; ознайомлення з матеріалами розслідування нещасного випадку - 1; дотримання норм техніки безпеки при проведенні та експлуатації електричної мережі - 3; дотримання норм техніки безпеки при експлуатації ліфтів - 3; дотримання норм техніки безпеки при експлуатації твердопаливних котлів - 1; дотримання норм техніки безпеки при проведенні робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою - 3; дотримання норм техніки безпеки при проведенні підривних робіт - 1; надання роз’яснення щодо дій роботодавця в разі настання нещасного випадку з працівником на робочому місці - 1.

Найбільше звернень надійшло від мешканців м. Рівне та Рівненського району - 136; смт Рокитне та Рокитнівського району - 39; м. Здолбунів та Здолбунівського району - 22; м. Дубно та Дубенського району - 20; смт Гоща та Гощанського району - 18; м. Костопіль та Костопільського району - 13; м. Сарни та Сарненського району - 11; м. Острог та Острозького району - 11; смт Березне та Березнівського району - 9; смт Млинів та Млинівського району - 8.

Читайте також