Породілля з Рівненщини померла від коронавірусу у Луцьку

Породілля з Млинівщини Рівненської області померла від коронавірусу у Луцьку. Відомо, що у жінки було виявлено коронавірусну інфекцію. 

Сьогодні, 30 червня, під час щоденного брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник прокоментував дану ситуацію.

За його словами, для надання медичної допомоги у Рівненській області створено першу хвилю лікувально-профілактичних закладів. До цієї хвилі віднесено Дубенський міський пологовий будинок для надання допомоги пацієнтам з коронавірусної хворобою. Також, у Сарненській лікарні відведено пологове відділення.

"Таким чином створено маршрут, за якого і південь, і північ області мають за необхідності медичний заклад, де можна отримати допомогу вагітним пацієнткам з підтвердженим діагнозом COVID-19. Щодо пацієнтки 81-го року народження, яка самостійно звернулася до Луцького перинатального центру з підтвердженим діагнозом коронавірус. Вона була госпіталізована у інфекційне відділення Волинської обласної лікарні. Після цього, її було переведено у перинатальний центр, де проведена операція кесарів розтин – це було 23 червня. Ми маємо інформацію, що у пацієнтки констатовано біологічну смерть 27 червня", - розповів пан Вівсянник.

Сьогодні у Рівненській ОДА направили запит у Волинську лікарню та управління охорони здоров’я Волинської ОДА для отримання детальної інформації щодо перебігу захворювання у даної пацієнтки.

Читайте також