Порох та граната: на Рівненщині виявили небезпечні знахідки

https://rv.npu.gov.ua

Небезпечні знахідки видали добровільно минулої доби поліцейським жителі Костополя та Сарн. Працівники вибухотехнічної служби ГУНП вилучили та забезпечили транспортування гранати, запалу до неї і порох для проведення експертизи.

Підозрілий пакунок знайшов 57-річний костопільчанин у пакеті з насінням, яке приніс від колишньої дружини. Коли за місцем проживання виїхали поліцейські, то виявили в пакунку чотири додаткових порохових метальних заряди, що використовуються для спорядження мінометних мін. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події, зокрема і походження пороху.

Крім того, восьмого квітня до поліції звернувся 31-річний житель Сарн, що неподалік річки Случ знайшов боєприпаси. За попереднім оглядом вибухотехніків  ними виявилися корпус гранати РГД-5 і запал до неї. Однак остаточний висновок — за експертизою, яка проводитиметься у Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС.

Нагадаємо, що впродовж квітня цьогоріч громадяни мають змогу звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати зброю, боєприпаси, вибухові речовини і спеціальні засоби в рамках місячника, який розпочався на території України та Рівненщини зокрема. У разі добровільної здачі зброї, що передбачено частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. Однак за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Із початку місячника жителі області добровільно видали до поліції 62 одиниці зброї, зокрема 39 — гладкоствольної, 250 набоїв і 4 спецзасоби.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також