Порушення карантину: на Рівненщині на підприємця з одним щепленням від COVID склали протокол

З 26-го жовтня на теренах Рівненської області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, котрий передбачає жорсткі карантинні обмеження.

Серед них – перебування у закладах громадського харчування з ПЛР-тестом про відсутність коронавірусу, довідкою про перенесення хвороби або ж повним курсом вакцинації.

Днями в місті Березне правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення на підприємця.

З тексту постанови, яку видав суд, після розгляду протоколу, відомо, що будучи суб`єктом господарської діяльності, приймав відвідувачів у кафе «Kebab Club», чим порушив вимоги п.п.4 п.3-5 постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.44 3 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні свою вину не визнав і пояснив, що того дня в приміщення кафе зайшли працівники поліції та звинуватили його у порушення вимог карантинних заходів, оскільки у нього не було сертифікату про повну вакцинацію.

Він же не заперечував, що не пройшов повний курс вакцинації, а має лише одне щеплення. Однак, й той день він лише зайшов до кафе як підприємець з метою перевірки, але обслуговування клієнтів не здійснював, в закладі взагалі жодного відвідувача не було.

Суд вирішив провадження у справі про адміністративне правопорушення закрити за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Читайте також