Порушили карантин: на Рівненщині протоколи склали на 21-го пасажира

З 26-го жовтня по 12-те грудня, коли в Рівненській області була введена «червона» зона епідеміологічної небезпеки, правоохоронці склали 377 протоколів про порушення карантину.

Адміністративні матеріали склали на:

  • водіїв маршруток – 9;
  • пасажирів транспортних засобів – 21;
  • приватних підприємців – 41;
  • працівників підприємств, установ і організацій – 23;
  • фізичних осіб – 283.

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, за цей же період винесено 1835 постанов про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена ч.2 ст 443 ЗУ Про адмінправопорушення.

«Станом на 9 грудня з початку пандемії було зареєстровано 7 933 таких повідомлень щодо порушень, встановлених карантинних обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу. Також ми отримали 2958 адміністративних протоколів з початку цього року – 1458», - додав посадовець.

Відзначимо, що переважно усі справи про порушення карантину, які розглядали суди, закривали за малозначимістю або ж обмежувались усним зауваженням до порушників.

По-своєму відзначився Сарненський районний суд, судді якого призначали по 17 тисяч гривень штрафу людям, які в період карантину перебували на вулиці без документів, що посвідчують особу.

Детальніше тут: 

Читайте також