Послаблення карантину на Рівненщині: які заборони збережуться після 11 травня?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України прийняв рішення із 11 травня послабити карантинні обмеження. Дозволили відвідувати парки, сквери, лісопаркові та прибережні зони. Також відтепер можна відвідувати спортивні та дитячі майданчики, працювати закладам громадського харчування на виніс і літнім майданчикам цих закладів.

До того, дозволено продавати непродовольчі товари в магазинах, зокрема й тим, які розташовані в ТРЦ. Зняли заборону працювати стоматологіям, музеям під відкритим небом, салонам краси і перукарням, психологам, адвокатам, нотаріусам тощо. Більш детально про це ми повідомляли тут: До уваги рівнян: що зміниться в Україні з 11 травня

Однак, є ще низка закладів, яким неможна працювати. Тут мова про фудкорти та зони розваг у ТРЦ, кінотеатр і театр, спортзали, фітнес-центри та навчальні заклади.

Також не буде курсувати громадський транспорт, лише за спецпропусками. Аналогічна ситуація із міжміським, міжобласним внутрішньообласним сполученням, в тому числі і залізничним.

І надалі діятимуть обмеження щодо проведення масових заходів, переміщення більше, аніж двох осіб разом (з дітьми – виняток), перебування у громадських місцях без супроводу дорослих осіб, яким менше 14 років, перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу, а також самовільно лишати заклади обсервації.

Не забувайте і про обов’язкове перебування у громадських місцях у масках чи респіраторах.  

Читайте також