Потребує лікування: розгляд апеляції на запобіжний захід екс-прокурору, який на смерть збив багатодітну матір, відклали

Сьогодні в Рівненському апеляційному суді мали розглядати клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу екс-прокурору Івану Скобуху, який насмерть збив скутеристку на Сарненщині. 

2 листопада Рівненський міський суд відпустив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура оскаржує це рішення, адже вважає, що підозрюваний може впливати на слідство. 

Нагадаємо, 8 вересня Іван Скобух на автомобілі "Nissan Rogue" поблизу села Немовичі збив насмерь 35-річну матір трьох дітей, яка поверталась з роботи. З місця ДТП намагався втекти, проте через кілька хвилини його затримали патрульні. Свідки стверджують, що той був у стані сп'яніння. У суді Скобух стверджував, що його відволік собака, окрім цього заявляв, що не був п'яним. Наразі у прокуратурі чекають на результати експертизи. 

Як повідомив на сьогоднішньому засіданні адвокат Віктор Микулін підозрюваного, його підзахисний має пройти лікування у стаціонарних умовах. Через те не взяв участь у засіданні, адвокат просив відкласти розгляд справи. Адвокат потерпілого Вадим Топольський та прокурорка Олеся Маркова не заперечували. Тож суд відклав розгляд апеляційної скарги на 18 листопада. 

Нагадаємо, екс-прокурору за вчинену смертельну ДТП загрожує до десяти років ув'язнення. 

Читайте також