Повернувся з Італії: відомі подробиці першого офіційного випадку захворювання на коронавірус в Україні

Фото - ілюстративне

Сьогодні в Україні офіційно зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус (COVID-2019). Це підтвердили результати дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. 

Відомо, що захворів чоловік у Чернівецькій області, який ще 26 лютого разом з дружиною повернувся з подорожі в Італію - спочатку літаком до Румунії, а вже звідти – власним автомобілем до Чернівців. У Румунії та на кордоні України вони пройшли температурний скринінг, однак підвищеної температури у них тоді не виявили. Згодом чоловік почав погано почуватися та викликав через це швидку допомогу 29 лютого, яка і госпіталізувала його з підозрою на коронавірус в Чернівецьку обласну клінічну лікарню. 

За інформацією Центру громадського здоров'я, хворий наразі перебуває в ізоляторі у лікарні під постійним медичним наглядом. Станом на сьогоднішній ранок у нього немає температури, проте він скаржиться на сухий кашель. За результатами рентгену у нього немає ознак пневмонії, проте для остаточного підтвердження зразок відправили у Лондон на експертизу.

До слова, дружина хворого як контактна особа знаходиться в самоізоляції вдома. За нею постійно наглядають медики.

Читайте також