Повторні вибори депутатів і другий тур мера Рівного: де в неділю голосуватимуть на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

22-го листопада у Рівному відбудеться другий тур виборів міського голови. Також в Рівненській області проведуть повторне голосування з виборів депутатів до Клесівської селищної та Бокіймівської, Ярославицької, Висоцької сільських рад.

І попри те, що нещодавно Уряд впровадив карантин вихідного дня, на організацію та проведення самих виборів обмеження не поширюються, відзначає член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий. Адже кожен українець має законне право на волевиявлення.

“Люди не обмежені в можливості реалізації свого конституційного права. Тобто, вони мають чітко усвідомлювати: навіть в запровадженні карантину вихідного дня, забезпечення голосування буде відбуватись відповідно до положень Виборчого кодексу, але з певними обмеженнями, які існують на сьогодні” – зазначає член ЦВК Сергій Постівий.

До слова, виборці Острожецької громади також обиратимуть депутатів сільської ради, але дата ще не визначена. Повторне голосування та повторні вибори призначаються територіальною виборчою комісією. 

Читайте також