Позапланова перевірка зберігання пального: на підприємство біля Рівного не пустили Держпрацю

Фото з відкритих джерел

В Рівненській області триває позаплановий захід державного (нагляду) контролю в одного із суб’єктів господарювання Рівненського району. Приватне підприємство отримало ліцензію на зберігання пального і має відповідні виробничі об’єкти у селі Городок. 

Про це повідомили в обласному управлінні Держпраці.

Однак, на підприємство не допустили державних інспекторів з охорони праці до перевірки. Керівник підприємства створив перешкоди щодо проведення позапланового заходу державного контролю.

"За даними Управління цей суб’єкт господарювання не отримав дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, необхідність отримання яких передбачена статтею 21 Закону України «Про охорони праці». Такою бездіяльністю посадових осіб підприємства може бути створена загроза для життя і здоров’я працюючих", - цдеться у повідомленні Держпраці.

На підставі рішень спільної наради з представниками департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Держпраці, відповідні матеріали скеровано до правоохоронних органів для реагування.

Читайте також