Пожежі гаситимуть швидше: рівнян закликають підтримати проект для встановлення гідрантів

Для ефективного виконання функцій пожежника потрібна постійна та безперебійна подача води, проте авто надзвичайників має запас лише на 5 хвилин. Життя громадян на пожежах залежить від блискавичної реакції професіоналів, втрата декількох хвилин в таких випадках може коштувати життя рівнян.

"Тому ми часто використовуємо пожежні гідранти. Але в місті наявні лише старі радянські гідранти, які сховані під каналізаційними люками. Проблема в тому, що ці люки дуже складно знайти з-поміж інших або ж на них паркуються автомобілісти. Таким чином, пожежники витрачають додатковий час на підключення", - інформують у пресслужбі ГУ ДСНС області.

Вирішити цю проблему можливо, встановивши наземні пожежні гідранти, які знаходитимуться не в люках, а на поверхні. До них неможливо перекрити доступ автомобілістам, їх видно на сотні метрів, а це впливає на час підключення та реагування. Проект зі встановлення таких гідрантів зареєстрували для участі в Громадському бюджеті міста і рівняни вже можуть його підтримати: https://rivne.pb.org.ua/projects/3.

Читайте також