Пожежникам Рівненщини відшкодували понад 5 млн грн боргу

фото ілюстративне

Прокуратура Рівненської області зобов’язала суб’єкта господарської діяльності відшкодувати 5,4 млн грн заборгованості на користь державного органу

Прокуратурою Рівненської області вжито результативні заходи з метою захисту економічних інтересів держави у сфері цивільного захисту.

Так, доводи прокурорів господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими та зобов’язав стягнути на користь держави в особі Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області  5,4 млн грн.

Як встановлено, зазначену суму коштів заборгував один із суб’єктів господарської діяльності хімічної галузі за одержані у 2017 році від державного органу послуги щодо пожежної охорони об’єктів промисловості.

Крім того суб’єкт господарювання неодноразово ігнорував листи та претензії Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та жодних дій щодо виконання договірних зобов’язань і погашення заборгованості не вчинив.

Це дало підстави прокуратурі Рівненської області втрутитися та пред’явити позовну заяву до суб’єкта господарювання про стягнення на користь держави зазначених коштів, яку 03.05.2018, з урахуванням добровільної сплати відповідачем 691 тис грн,  задоволено на суму 5,4 млн грн.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також