Пожежно-рятувальному посту на Рівненщині - 50 років (ФОТО)

фото - Фейсбук

18 квітня в селі Деражне пройшли урочисті заходи з нагоди 50-ти літнього ювілею державного пожежно-рятувального поста 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області.

В урочистостях взяли участь перший заступник Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Юрій Корецький, начальник відділу персоналу ГУ ДСНС України у Рівненській області Анатолій Полюшкевич, Голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа, Голова Деражненської ОТГ Олександр Пустовіт, депутат Рівненської ОДА Руслан Потапчук, начальник Костопільського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Мостовий, начальник ДПРЧ-19 ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Петро Озарчук, особовий склад пожежно-рятувальної частини та громадськість.

Розпочалися заходи із вручення для офіцерів та бійців пожежно-рятувального підрозділу почесних грамот за сумлінне та бездоганне виконання службових обов’язків. Зокрема особовий склад був відзначений грамотами Голови Костопільської РДА та Голови Деражненської ОТГ.

Потому представники Головного управління урочисто вручили: 2 каски пожежних КП-10 «Пірена»; 2 комплекти бойового одягу LIGA-S-2; 3 комплекти синьої форми; 3 пари берців; 3 комплекти синіх футболок. Також за сприянням об’єднаної територіальної громади вручили мотокосу HITACHI та отримали 2 рукава діаметром 51 мм від ТОВ «Siper».

Історична довідка: бойовий шлях підрозділу розпочався у далекому 1968 році в с. Деражне створена професійна пожежна частина №27 замість міжколгоспної пожежної команди, яка була створена після війни на базі польської стражи пожежної. З 1 квітня 1968 року особовий склад пожежної частини приступив до виконання своїх обов’язків у кількості 9 чоловік.

У 1991 році чисельність підрозділу збільшилася до 15 чоловік та було побудовано нове пожежне депо по вул. Шевченка, 51Б, де воно знаходиться і по теперешній час.

У лютому 2008 році проводиться переатестація особового складу, а на базі ППЧ-27 створено окремий пост державної пожежної охорони Костопільського РВ ГУ МНС України в Рівненській області.

З 16 травня 2012 року з метою удосконалення організаційно-управлінської структури єдиної державної системи запобігання і реагування на НС окремий пост перейменовано у 2 державний пожежно-рятувальний пост Територіального управління МНС України у Рівненській області, а згодом у квітні 2013 року — на державний пожежно-рятувальний пост 19 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області.

За всі ці роки вогнеборці багато разів доводили суспільству свою мужність, високий професіоналізм та постійну готовність до самопожертви заради приборкання стихії та порятунку життя людей.

За інформацією Головного управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також