Працівникам АЗС Рівненщини розповіли про роботи підвищеної небезпеки

фото ілюстративне

На Рівненщині для працівників АЗС провели цикл навчань з виконання робіт підвищеної небезпеки, пише Управління Держпраці у Рівненській області.

Цикл семінарів для посадових осіб, відповідальних за експлуатацію технологічного обладнання, та працівників фірм «Центуріон–Дістрібюшин», «Укрнафта», «СТАТУС ОЙЛ», «ГЕД ВІЛС», «ДОМІНАНТ ТОРГ» провели фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Головний акцент кожного з навчань було зроблено на дотриманні вимог безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки на АЗС. 

Начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та гірничого нагляду Управління Наталія Токарець проаналізувала стан охорони праці та травматизму на галузевих підприємствах України та Рівненщини. Головний державний інспектор відділу Валерій Грабовський роз’яснив правила виконання робіт підвищеної небезпеки. Зокрема, фахівець деталізував вимоги до газонебезпечних робіт. Він акцентував, що такі види робіт, які виконуються в загазованому середовищі або при виконанні яких можливий витік газу, особливо актуальні у діяльності АЗС і вимагають неухильного дотримання правил безпеки. 

Учасники семінарів також поглибили знання про засоби індивідуального та колективного захисту, основні вимоги до їх використання.

За результатами семінарів учасники узагальнили пропозиції, що стосуються підвищення рівня безпеки працівників АЗС та виконання газонебезпечних робіт.

Зокрема, керівникам та посадовим особам, відповідальним за безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки, необхідно:

1. Здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками вимог безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки та за утриманням в справному стані і безпечною експлуатацією обладнання, механізмів підвищеної небезпеки. 

2. Забезпечити постійний контроль за виконанням робіт підвищеної небезпеки з оформленням наряд-допуску на їх виконання.

3. Заборонити виконання газонебезпечних робіт при температурі повітря понад 40 С;

4. Забезпечити щоквартальне проведення навчально-тренувальних занять з виконавцями газонебезпечних робіт щодо безпечного проведення ремонтних та аварійних робіт в колодязях, ємностях, замкненому просторі із застосуванням засобів індивідуального захисту та надання першої долікарської допомоги потерпілому.

Читайте також