Правоохоронці відзвітували про масові обшуки в бурштиновому краї на Рівненщині

Сьогодні в межах кримінальних проваджень за фактами незаконного видобування, збуту, придбання, зберігання, передачі, перевезення та переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, (ч.1 ст. 240-1 КК України) на території Сарненського району проводили обшуки.

Зокрема, ми повідомляли про обшуки у Старому Селі (колишній Рокитнівський район). Про це тут: На Рівненщині - масові обшуки: правоохоронці "трусять" жителів Старого Села (ВІДЕО)

У пресслужбі обласної прокуратури зазначають, що обшуки були в домівках фігурантів проваджень, які, за попередньою інформацією, займались незаконним видобуванням «сонячного каміння».

Правоохоронці вилучили чорнові записи, які підтверджували протиправну діяльність, дві рушниці, сейф, мобільні телефони, понад 17 кг бурштину, 8 мотопомп, 40 пожежних шлангів та понад 70 одиниць інших засобів для видобування «сонячного каміння». 

"На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, тривають першочергові слідчі (розшукові) дії", - додали в прокуратурі.

Читайте також