Правоохоронці виявили «ботоферму» з якої здійснювали DDoS-атаки на підприємства Рівненщини

Фото з фейсбуку

Правоохоронцями 10 серпня проведено санкціонований обшук в одному з населених пунктів Радомишльського району Житомирської області.

Про це інформують у Рівненській обласній прокуратурі.

Під час обшуку виявлено та вилучено обладнання, яке використовувалося для протиправної діяльності: 9 VoIP шлюзів на 32 порти кожен, та понад 4 200 сім-карток мобільних операторів зв‘язку.

У ході слідства встановлено, що зазначені АПК використовуються, як «ботоферми» для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення акаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України (поширення хибних повідомлень про мінування, здійснення спеціальних інформаційних акцій в інтересах іноземних держав).

Для функціонування «ботоферм» зловмисники використовували, крім українських, також SIM-картки іноземних мобільних операторів (у тому числі Російської Федерації). 

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчими Управління СБ в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого функціонування мережі апаратно-програмних комплексів.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на це майно, а також встановлюються особи, причетні до протиправної діяльності.

Читайте також