Правоохоронця з Рівненщини, що не повідомив про купівлю житла, притягнуть до відповідальності

фото ілюстративне

Врахувавши принципову позицію Дубенської місцевої прокуратури, суд визнав  винним інспектора групи реагування патрульної поліції одного з відділів Головного управління Національної поліції в Рівненській області у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією,  передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

Прокурори довели, що правоохоронець, будучи відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» суб`єктом відповідальності за правопорушення, пов`язані з корупцією, без поважних причин не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, зокрема про купівлю житла, а відтак вчинив правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність.

Дане порушення виявила місцева прокуратура у ході моніторингу відомостей з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та скерувала матеріали за цим фактом для розгляду та проведення перевірки в Управління захисту економіки в Рівненській області, яким стосовно працівника поліції складено та направлено до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Розглянувши матеріали справи, суд призначив поліцейському покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень.

Довідково: упродовж 6 місяців 2018 року прокурори довели у суді винуватість 43 суб’єктів декларування у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, що удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Усього на винних осіб накладено штрафів на загальну суму майже 43 тис гривень. Серед покараних корупціонерів – 15 депутатів сільських, селищних, районних рад, 2 посадові особи райдержадміністрацій, 2 поліцейських, 4 державні службовці, 20 посадових осіб юридичних осіб публічного права – працівників лісової охорони.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також