Представники Рівненської АЕС побували на конференції в столиці (ФОТО)

https://www.rnpp.rv.ua

За участю працівників Рівненської АЕС у Києві відбулися конференція трудового колективу НАЕК «Енергоатом» та звітна профспілкова конференція, під час яких представники адміністрації та відокремлених підрозділів Компанії затвердили Звіт з виконання Колективного договору за 2018 рік та обговорили перспективи діяльності Компанії на рік поточний. Про це повідомляє сайт www.rnpp.rv.ua.

У 2018 році НАЕК «Енергоатом» виконала планове завдання Міненерговугілля з виробництва електроенергії на 102%, частка АЕС у виробництві електроенергії в країні склала 53%, а це 84,6 млрд кВт год електроенергії. Директор з кадрів та соціальних питань Компанії Григорій Муляр в числі здобутків минулого року назвав активне будівництво ЦСВЯП, продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС та енергоблоку №4 ЗАЕС, завантаження паливом Westinghouse енергоблока №3 ЮУАЕС, затвердження КМУ техніко-економічного обґрунтування добудови енергоблоків №3,4 ХАЕС, а також підписання з Holtec International Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці у використанні малих модульних реакторів SMR-160, проходження першої місії МАГАТЕ з перевірки ефективності аналізу досвіду забезпечення експлуатаційної безпеки PROSPER. Також представник Компанії відзначив, що у 2018 році реалізована рекордна кількість інвестиційних програм – 14 проектів на суму 166 млрд гривень.

Гостра увага під час конференції була приділена таким важливим соціальним питанням, як підвищення заробітної плати атомників, їх медичного страхування, забезпечення якісних житлових умов для молодих спеціалістів, підняття престижності роботи в галузі.

Голова Первинної профспілкової організації НАЕК «Енергоатом», заступник очільника Атомпрофспілки Олексій Лич зауважив, що не зважаючи на дефіцит тарифу минулоріч Компанія віднайшла додаткові кошти для підвищення зарплатні працівникам. 

«У минулому році мінімальна тарифна ставка була підвищена на 26%. Така ж динаміка збережеться і в поточному році. Енергоатом вкотре доводить, що буде захищати свій унікальний високопрофесійний персонал», - підкреслив О. Лич.

Як наголосив голова ППО РАЕС Іван Мельник, за минулий рік посадові оклади працівників РАЕС збільшились в середньому на 30,4%, проте для підтримання іміджу професії атомника, зважаючи на інфляційні процеси в країні, цей показник необхідно підвищувати. Окрім того, піднято питання зрівняння розмірів посадових окладів непромислового та промислового персоналу (1 до 1), яке найближчим часом буде вирішуватись колдоговірною комісією. Варто відзначити, досягнення планових показників з виробництва електроенергії дозволить здійснити виплату всім працівникам Компанії додаткового преміювання – так званої «тринадцятої» заробітної плати.

Не менш актуальними були тема підвищення тарифу на відпуск електричної енергії в достатньому обсязі для виконання виробничих та соціальних програм, Колдоговору в цілому, а також тема забезпечення житлом молодих спеціалістів. Іван Мельник зазначив, що після затвердження фінансового плану Енергоатома до інвестиційної програми 2019 року увійдуть питання капітального будівництва. Зокрема розглядатиметься будівництво у місті-супутнику РАЕС нового житлового будинку у мікрорайоні Ювілейний або ж добудова житлового будинку в мікрорайоні Перемоги №423.

За підсумками конференцій затверджено Звіт з виконання Колективного договору за 2018 рік та задовільно оцінено минулорічну роботу профспілкового комітету ППО НАЕК «Енергоатом».

Читайте також