Приміщення Нацбанку в Рівному може стати комунальною власністю

Фото - ОГО

Державна судова адміністрація України хоче прийняти у державну власність будівлі на Драгоманова, 9, де знаходиться Рівненський апеляційний суд, та на 16 липня, 87, де розташований Рівненський окружний адміністративний суд. Натомість із державної власності у комунальну місту можуть передати приміщення Нацбанку на Симона Петлюри, 10. Відповідне питання «Про надання згоди на передачу у державну власність нерухомого майна в м. Рівному” було внесено до порядку денного засідання постійної комісії з питань міського господарства.

Цікаво, що саме через це питання, завтра, 7 травня, відбудеться засідання позачергової сесії Рівненської міської ради.

За словами голови комітету з культури, мистецтва і духовності Громадської координаційної ради Рівненської області Віктора Гвоздинського, у будівлі на Симона Петлюри можна було б розмістити Художній музей:

«Протягом 30-ти років громадськість міста бореться за створення художнього музею. Ми одні з перших подавали до пана Гройсмана у Кабінет міністрів листа-звернення за підтримки обласної адміністрації відносно того, щоб створити у цьому приміщенні художній музей. Культурний заклад такий у місті відсутній. Пророблена велика робота вже за ці роки і по колекції, і по фондах для музею, які будуть передані, по утриманню самого музею, по штатному розпису. Є різні варіанти чи це буде спільна комунальна власність, чи це буде з двох бюджетів, чи з міського бюджету. Це єдине приміщення, яке залишилося в центрі міста і громадскість вважає, що для культурних потреб теба його залишити.»

Як розповів голова комісії Назарій Поліщук, загальна площа будівель на Драгоманова, 9 та 16 липня, 87 становить 4,5 тисячі кв. м, тоді як загальна площа приміщень на Симона Петлюри, 10 -  3,7 тисячі кв. м.

До слова, нещодавно приміщення, де нині знаходиться Рівненський апеляційний суд було відремонтовано. В реконструкцію об’єкта вкладено близько 50 млн грн із державного бюджету.

Чи віддавати будівлі з комунальної власності у державну депутати вирішуватимуть 7 травня.

Читайте також