Приміщення у центрі Рівного вартістю понад 200 тис. грн повернули у власність держави

фото ілюстративне

За позовом прокуратури державі повернуто приміщення у центрі м. Рівне вартістю понад 200 тис. грн та стягнуто заборгованість за його оренду.

Органами прокуратури Рівненської області вжито результативних заходів щодо повернення державі в особі Рівненської міської ради об’єкта нерухомості вартістю понад 200 тис грн, а також сплати заборгованості за його користування.

Йдеться про нежитлове приміщення у м. Рівне по вул. Симона Петлюри площею 31,7 кв м, яке було передано у строкове платне користування (оренду) одній із організацій.

Прокурори з’ясували, що у грудні 2017 року закінчився строк дії укладеного з органом місцевого самоврядування договору оренди нерухомого майна, однак орендарем не здійснено жодних заходів щодо повернення його у власність держави. Крім того за договірними зобов’язаннями у нього виникла заборгованість з орендної плати за користування майном, що призвело до ненадходження до бюджету коштів.

Тому, з цих підстав та з метою захисту інтересів держави, Рівненською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позов з вимогою повернути приміщення його законному власнику, а також стягнути з відповідача заборгованість за договором оренди разом із пенею в сумі 32 тис грн.

Як результат – господарським судом Рівненської області підтримано законну позицію прокуратури та задоволено її позов у повному обсязі.

Таким чином, завдяки прокурорському реагуванню захищено майнові інтереси держави,  повернуто їй приміщення вартістю понад 200 тис грн та відшкодовано заборгованість за його оренду.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також