«Пристебни життя»: рівняни відзняли соціальний ролик про автокрісла для діток (+ВІДЕО)

Сьогодні в Рівному презентували соціальний ролик та фотосесію в рамках проекту «Пристебни життя». Метою якого є зменшення травматизму дітей під час ДТП. Авторка проекту, капрал Патрульної поліції Рівненщини Марія Бурдова розповіла, що патрульні зустрічаються із ДТП щодня. І статистика вражає: з початку 2019 року в Рівненській області зареєстровано 696 ДТП, з яких 222 людини травмовано, 33 людини – загинули.

«На місці ДТП з загинули 70% із 33 осіб. Це наштовхнуло мене на думку про те, як забезпечити безпечне пересування на автомобілях у наш час. Саме дитячі крісла, згідно статистики МВС, забезпечують дитині життя під час ДТП на 54%. Щодня бачу, як дітки їдуть з батьками в автомобілях. Бачу, коли мами тримають діток на руках, сидячи на передньому сидінні. Душа рветься, коли бачу, що дитина самовільно рухається по автомобілю. А при зіткненні на швидкості 50 км/год, як всі вважають – безпечна швидкість, що відбувається із цією дитиною в автомобілі? Дитина вилітає через лобове скло. Якщо під час ДТП мати тримає дитину на руках – мати всією своєю силою вдаряється об панель приладів, натискаючи на дитину. Перше автокрісло придумали ще 100 років тому. Чому ж зараз, у 2019 році, не хочуть ним користуватися?».

Марія Бурдова - посередині

Марія Бурдова пояснила, що саме тому виникла ідея відзняти соціальний ролик, зробити фотосесію та привернути увагу громадськості до цього питання, адже на законодавчому рівні відповідальності за перевезення дітей в автомобілі без належних для цього засобів – немає.

«Відповідальності немає, але це поки що. Планується підвищення штрафів за порушення правил перевезення дітей до 30 неоподаткований мінімумів доходів громадян – 510 гривень, - додала Марія Бурдова. - Крім того, пропонується підвищення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки. Якщо дорослі не можуть в повній мірі забезпечити безпеку в автомобілі себе та своїх дітей – цим буде займатися держава».

 

 

Читайте також