Приватні садочки Рівного зможуть отримати компенсацію з міського бюджету

фото - ілюстративне/відкриті джерела

Сьогодні під час сесії Рівнеради депутати одноголосно прийняли рішення про надання часткової компенсації з міського бюджету за перебування дітей у приватних дошкільних навчальних закладах у межах Рівненської територіальної громади.

Головною умовою надання компенсації є реєстрація в електронній черзі, а також відсутність місць у комунальних садочках. Крім цього заклад має працювати упродовж 10 годин та надавати триразове харчування.

Раніше голова фракції «Рівне Разом» у Рівнераді Світлана Марчук наголошувала на важливості такого рішення. За її словами, батьки зможуть вільно обирати дошкільний навчальний заклад, а сама система створить конкурентні умови для надання садочками більш якісних послуг.

- Батьки, які не потрапили через велику чергу в комунальні дитячі садочки міста, мають право піти у приватний садочок. За це місто буде компенсувати цьому приватному садочку певну суму коштів. Це буде договірна система - угода буде укладатися із конкретним садочком, - пояснила депутатка.

До слова, аби отримати бюджетну компенсацію, приватний заклад повинен мати відповідну ліцензію. Наразі у Рівному є один зареєстрований приватний дитячий садочок – «Babyland» на Щасливому.

Читайте також