Приватній компанії поки не дозволили видобувати пісок на Рівненщині (ВІДЕО)

кадр з відео

Відкласти на довивчення питання про надання компанії "Фасад" дозволу для розробки родовища піску на майже десяти гектарах землі на території Малолюбашанської сільської ради Костопільського району, пише UA: Рівне. Таке рішення вчора одноголосно підтримали депутати – члени постійної комісії обласної ради з питань екології. Причина – зауваження членів комісії до інвестиційної угоди компанії з місцевою об'єднаною територіальною громадою.

– Це все буде робитися на законних підставах. Це все законно. Бо є багато підприємств, які пісок видобувають взагалі незаконно, – розповів представник ТОВ "Фасад" Володимир Тимейчук.

Малолюбашанський сільський голова Віктор Талащук:
– Сесія ОТГ затвердила, бо така процедура, надання гірничого відводу. Бо є ліцензія і місце нормальне. Я хочу підтримати це. Бо це будуть додаткові надходження для розвитку громади.

Голова комісії обласної ради з питань екології Володимир Валявка:
– Ми – за, щоб підприємство легально працювало і видобувало копалини.
– Що не так з інвестиційною угодою?
– Там були технічні помилки. Родовище вказане зовсім не те. Були також запитання, бо нема прописано жодних сум, що отримає громада.

Також члени екологічної комісії відмовили у погодженні продажу на аукціоні спецдозволу на користування надрами на території родовища глини поблизу села Жалянка, що в Гощанському районі. Причина відмови екологічної комісії – відсутність позиції місцевої громади – жителів села Жалянка, що входить до складу Садівської сільської ради.

– Я дізнався про цю розробку лише тут. У цих стінах. Ніхто не підходив. Ніхто не знає думки селян. Друге питання – там вже працює два нелегальних кар'єри, де видобувають глину. Вони стільки біди наробили. Розбили дороги. Ці люди ще років 20 нікому не дадуть згоди, – розповів Садівський сільський голова Валерій Вертелецький.

Читайте також