"Привіт, впізнав мене?": у виправній колонії на Рівненщині викрили чергову шахрайську схему

У Катеринівській виправній колонії викрили чергову шахрайську схему серед засуджених, до якої вони залучали своїх рідних та знайомих. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної поліції. 

Як зазначається, організував «заробіток» 30-річний ув’язнений, а його дружина — 42-річна жителька Львова, консультувала групу як потрібно працювати з потерпілими.

До злочинної діяльності залучили ще 28-ми та 31-річного засуджених. Шахрайську «кар’єру» починали із розміщення на сайті безкоштовних оголошень інформації про оренду котеджів на новорічні свята.

У подальшому опанували іншу схему: телефонували на будь-який мобільний номер і розмову починали зі слів «Привіт, впізнав мене?». Абонент нібито ідентифікував особу зі свого оточення, тож шахрай спокійно просив позичити певну суму коштів. Переказ здійснювали на банківський рахунок, який вказували аферисти.

Потім «до роботи» приступали 57-річна жителька міста Дрогобич — матір одного із засуджених та 25-річна рівнянка — подружка ув’язненого. Вони знімали з рахунку кошти та перераховували на рахунок зловмисників.

Викрили шахрайську схему працівники управління карного розшуку за технічної, інформаційної підтримки спецслужб та відділу кримінального аналізу спільно із оперативниками й слідчими Сарненського РВП та за сприяння працівників установи виконання покарань.

Поліцейські спільно із працівниками УСБУ, за силової підтримки роти поліції особливого призначення та за процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури провели обшуки у колонії та місцем проживання зловмисниць, під час яких виявили та вилучили шість гаджетів, три банківські картки та чорнові записи.

Зазначається, що жертвами зловмисників наразі стали семеро громадян, які віддали шахраям понад 30 тисяч гривень. Трьом засудженим за майнові злочини та угон слідчі повідомили про підозру. 

Досудове розслідування за частиною 3 статті 190 КК України триває.

До слова, подібну шахрайську схему викрили у цій же колонії у січні цього року. Наразі досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває. 

Читайте також: Обіцяли звільнити з полону: у колонії на Рівненщині засуджені "заробляли" на рідних військових

 

Читайте також