Привласнив кошти за 5 квартир: у Рівному повідомили про підозру керівнику фірми забудовника

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратурою області повідомлено про підозру 35-річному жителю Хмельницької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України (привласнення ввіреного майна у великих та особливо великих розмірах, вчинене службовою особою).

За версією слідства, підозрюваний, працюючи на посаді керівника підприємства, яке здійснювало господарську діяльність щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку на території м. Рівне, упродовж 2016 року отримав в касу підприємства від 5 місцевих жителів грошові кошти в рахунок оплати вартості квартир у відповідному будинку, на загальну суму понад 2,6 млн. грн. У подальшому, в порушення вимог законодавства, зазначену суму грошових коштів підозрюваний на рахунок підприємства в банківській установі не вніс, а отримані кошти привласнив, використавши на власні потреби.

Варто зазначити, що вказаний будинок згідно технічного паспорту мав бути зданий в експлуатацію ще у 2017 році.

Відносно підозрюваного скеровано на адресу слідчого судді Рівненського міського суду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативним запобіжним заходом у виді застави в розмірі вказаної суми збитків, завданих зазначеними злочинами.

У кримінальному провадженні тривають подальші слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх обставин вчинення відповідних кримінальних правопорушень.

Прокуратура і надалі захищатиме права людей-інвесторів, які вклали свої кошти  у здійснення будівництва. 

Довідково: за скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також