Приймальні відділення лікарень Рівненщини - реконструюють

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

В опорних закладах охорони здоров’я Рівненщини оновлять приймальні відділення. Окрім ремонту, у приміщеннях встановлять необхідне обладнання – комп’ютерні томографи, МРТ, ангіографи.

Як розповів Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час селектору з регіонами, сьогоднішня система екстреної медицини недосконала і не забезпечує вчасного, якісного та ефективного реагування. Тому Уряд прийняв рішення в 2020 році обладнати по всій країні понад 200 приймальних відділень.

«Приймальне відділення – це найперше місце, куди пацієнта доставляє швидка, тому держава інвестує в систему охорони здоров’я. Ціль уряду на цей рік – врятувати якомога більше українців», - зазначив Олексій Гончарук.  

Для цього затвердили план реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги.

 «За державні кошти оновлюватимуть приймальні в опорних закладах охорони здоров’я. Їх у нас є сім. Остаточна карта відділень узгоджується. До 10 лютого МОЗ  визначить вимоги до оформлення  та зонування відділень, потребу в обладнанні. Тому максимально співпрацюємо з міністерством у цьому напрямку, щоб ремонти розпочалися вчасно і вже до осені були обладнані», - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, Кабмін затвердив мережу опорних закладів Рівненщини. До неї увійшли - Рівненська обласна клінічна лікарня, Рівненська і Дубенська міські лікарні, Березнівська, Сарненська, Володимирецька та Рокитнівська ЦРЛ.

Читайте також