Про аварію на "Рівнеазоті" рятувальники дізнались із соцмереж, а поліція - після дзвінка невідомого

Учора на підприємстві "Рівнеазот" сталась надзвичайна подія - розгерметизація трубопроводу з цеху виробництва азотної кислоти та викид у атмосферу газу.

Над підприємством здійнялась руда хмара, відео та знімки з цієї події швидко облетіли мережу інтернет. Через деякий час після вибуху були проведені заміри про вміст окисів азоту в повітрі. За інформацією Рівнеазоту, все було в нормі. Через надзвичайну ситуацію сьогодні в міській раді зібрали оперативне засідання комісії ТЕБ і НС.

Присутні, зокрема, обговорили алгоритми реагування усіх відповідальних служб під час подібних ситуацій, які можуть відбутися.

"Кричущим є той факт, що керівництво підприємства «Рівнеазот» не повідомило рятувальників, поліцію чи органи місцевого самоврядування про надзвичайну ситуацію, що сталася.  Працівники ДСНС самостійно, без виклику виїхали на місце події. А на лінію «102» надійшов виклик не від спеціалістів чи працівників хімічного підприємства, а від невідомої особи. Це стане предметом окремого розслідування: чому не спрацювала система оповіщення та чому відповідні служби не було проінформовано", - зазначають у ГУ ДСНС Рівненської області.

За результатами засідання комісія прийняла рішення провести позапланову перевірку хімічнонебезпечних підприємств міста, перевірити також і потенційно небезпечні об’єкти (з масовим перебуванням людей), які працюють на території громади. Вирішено провести стимуляційні навчання щодо реагування у НС. Також навчання пройдуть нові керівники Рівненського міськвиконкому та їх працівники.

Читайте також