Про лісівників із Рівненщини написали книгу

Книгу «Висоцьке лісове господарство. Сторінки історії» презентував у Рівненській обласній універсальній бібліотеці її автор – Григорій Яцута майбутнм студентам-екологам, працівникам лісового господарства та дослідникам рідного краю.

Державне підприємство «Висоцький лісгосп» відзначає цьогоріч 60-річний ювілей, і саме про історію його становлення та розвитку, і найголовніше - людей, які творили цю історію, йдеться у новій книзі місцевого автора.

Видання містить чимало фотоілюстрацій, а отже - це не лише історичний твір, а й дослідницька робота, яка вимагала вивчення великого об'єму архівних документів, збору свідчень працівників лісгоспу різних років та членів їх сімей.

Григорій Яцута, який народився у родині лісівників, і сам довгий час працював у лісгоспі, зізнався, що у першу чергу у книзі хотів розповісти про людей, які впродовж 60 років у різні часи працювали у Висоцькому лісгоспі. За приблизними підрахунками - це майже 5 тисяч лісівників.

Головний лісничий ДП «Висоцький лісгосп» Сергій Костючек, який особисто долучився до створення книги, наголосив, що видання «Висоцьке лісове господарство. Сторінки історії» - це величезна, копітка працю автора, якому на різних етапах допомагали працівники лісгоспу. Нині вони пишаються, що мають книгу, яка зберігає історію їхнього підприємства.

- Наші лісівники не лише дбають про майбутнє, створюючи нові ліси, підтримуючи видання таких книг, вони ще й бережуть історію краю для нащадків, - зазначив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович. Який, до слова, впродовж восьми років очолював ДП «Висоцький лісгосп».

Читайте також