Продавала "липові" довідки призовникам за 12 тис дол: у Києві затримали адвокатку

У Києві поліцейські затримали адвокатку, яка за 12 тисяч доларів організовувала виїзд військовозобов'язаних за кордон. 

Про це повідомляє поліція Києва. 

Як стало відомо, жінка разом зі спільниками організувала злочину схему безперешкодного перетину державного кордону України, а саме – передавала довідки військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби, що дає чоловікам призовного віку можливість відстрочки від мобілізації. Правоохоронці викрили жінку під час отримання нею частини грошей у сумі 2 000 тисячі доларів США.

Загалом вартість усієї «послуги» 44-річна адвокатка оцінювала у 12 000 доларів США. 

Слідчі поліції Києва повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 332 - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою, ч. 3 ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Тепер їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також поліцейські готують клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають заходи із затримання та притягнення до кримінальної відповідальності й інших учасників злочинної схеми. 

Читайте також