"Продавець" гуманітарки з Рівного порушив умови застави та "подарував" ЗСУ понад мільйон гривень

У Рівному "продавця" військової гуманітарної допомоги затримали, коли чоловік планував покинути країну. 

Про це повідомляють у ГУНП Рівненської області.

51-річного жителя Рівного суд арештував на період досудового розслідування, втім тепер без права внесення застави.

За отриманою працівниками управління стратегічних розслідувань інформацією фігурант кримінального провадження 16 січня подав заяву на виготовлення закордонного та українського паспортів, зазначивши в установі, що особисті документи начебто втратив. Поліцейські встановили, що 24 січня він отримав документи та вже планував нову втечу. Учора за поданим слідчим клопотанням суд арештував 51-річного рівнянина, але тепер без права внесення застави.

Нагадаємо, зловмисник, із спільниками створили кілька благодійних фондів, що дозволяло їм безоплатно отримувати та завозити з-за кордону товари першої необхідності та військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ — продавали. 9 учасникам злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України. 8 учасників злочинного угрупування перебували під вартою, а 51-річний рівнянин — переховувався від органів досудового розслідування понад 4 місяці.

28 грудня правоохоронці встановили місце знаходження підозрюваного. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 1 060 180 гривень, яку родичі зловмисника внесли у той же день. Закордонний паспорт підозрюваного поліцейські вилучили у вересні під час обшуку.

Читайте також