Продукти в магазинах будуть — фури з товарами курсують без перешкод

Зображення - Нова митниця

З 17 березня Україна закрила кордон, щоб перешкодити поширенню коронавірусу. Однак, це не стосується вантажних перевезень. Повідомляє Нова митниця.

Жодна країна світу не може дозволити собі перебої у постачанні сировини чи критичного імпорту, як і зірвати виконання експортних контрактів. Це не про здорову економіку, навіть в умовах пандемії.

Аби українці не боялися, що завтра не буде, чого їсти, на сайті Нової митниці щодня буде з'являтись інформація про товарообіг, а також — надходження до бюджету.

Чому не варто панікувати?

  • 90% товарів, які ми споживаємо, — вітчизняного виробництва. Ми не є критично залежними від імпортованих продуктів харчування.
  • Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп. Маршрути для фур можуть бути переплановані з одних пунктів пропуску на інші, — близько сотні тимчасово призупинили свою роботу на час карантину — подекуди можуть утворюватися черги із вантажівок на кордоні у зв'язку з їх ретельнішим санітарним контролем, але фури з товаром курсують між країнами без перешкод кожного дня.
  • Сьогодні Верховна Рада підтримала малий та середній бізнес на час карантину, ухваливши закон №3220. 

Про товарообіг 

З початку місяця і станом на 16 березня Митниця перерахувала до держбюджету 14,8 млрд гривень або виконала графік поденних надходжень на 90,1%. У доларовому еквіваленті — це 591 млн. дол, що на 1,7% або на 10 млн. дол. більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Читайте також