Професійні кухарі навчали дітей з синдромом Дауна готувати штруделі та бургери: ініціативу підтримала громадська організація «Рівне Разом»

Для дітей з синдромом Дауна у Рівному провели кулінарний майстер-клас. Разом із кухарями-волонтерами вони готували штруделі та бургери. Захід відбувся у на базі Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі за фінансової підтримки громадської організації «Рівне Разом» та Віктора Шакирзяна. Діти відчули себе справжніми шеф-кухарями, адже майстер-клас проводили активісти організації «Гільдія кухарів». 

Волонтер організації «Рівне Разом» Павло Дмитришин переконаний, що у сучасному суспільстві побутують певні стереотипи стосовно дітей з синдромом Дауна. Тому метою заходу було показати те, що ці діти такі ж як інші, а також познайомити їх між собою. 

«У людей існує стереотип і упереджене ставлення до дітей з синдромом Дауна. Але ми хочемо познайомити їх між собою, вкотре показати наскільки вони чудові. Це такі ж самі дітки, такі ж турботливі та щасливі. Їм просто необхідно більше уваги та підтримки. Такі заходи, як сьогоднішній, організований «Гільдією кухарів», потрібно проводити частіше і ми зі свого боку такі заходи підтримуватимемо, - додав Павло Дмитришин.

Юних учасників неабияк зацікавив процес професійного приготування їжі. Їх навчали, як робити штруделі із яблуками, корицею, родзинками та карамельним сиропом. Також зготували улюблений усіма бургер зі свининою та свіжими овочами, картоплею фрі та пікантним соусом. Дітлахи були як і кухарі – у кітелях, це допомогло передати атмосферу кухні справжнього ресторану.

??????За їх успіхами та стараннями спостерігали батьки. 

«Важливо, аби наше суспільство бачило і розуміло наших дітей, адже вони такі ж, як інші. Вони можуть все: і танцювати, і співати, і грати на музичних інструментах, вчити мови. Словом, просто жити, як живуть усі», - розповідає мама одного з учасників. 

Опісля майстер-класу усі дружно ласували приготовленими стравами, адже коли готуєш сам, їжа набагато смачніша.

Читайте також