Проголосували одноголосно: депутати Рівнеради повернули у власність громади майже один гектар землі

Учора на п’ятому пленарному засіданні першої сесії Рівненської міської ради депутати одноголосно вирішили повернути у власність міста один гектар землі по вулиці Соборна, в районі Луцького кільця.

Депутат Рівнеради Святослав Стельмащук розповів, що до нього неодноразово звертались мешканці будинку, який межує із цією ділянкою:

«Протягом двох років до мене звертаються мешканці будинку по вул. Соборна, 448 з питанням захоплення їхньої прибудинкової території забудовником, що взяв у суборенду в УКБ близько 1 га міської землі для будівництва багатоповерхівки, адже частина орендованої ділянки накладається на цілий під’їзд будинку, в тому числі автостоянку, під’їзні автошляхи та місце збирання сміття».

Святослав Стельмащук додав, що останньою краплею, яка передувала поверненню ділянки місту, реєстрація за цьому місці незавершеного будівництва, коли там лише розкидані бетонні блоки.

«Нахабність забудовника, заборгованість місту понад 4 млн. гривень за оренду, ну і остання крапля - реєстрація на цій ділянці за адресою вул. Соборна, 450 поблизу Луцького кільця 5% незавершеного будівництва, а по факту розкидані бетонні блоки».

Крім того, з метою уникнення схем автоматичного поновлення договору оренди, фракцією «Рівне Разом» було ініційовано прийняти рішення саме щодо відмови у поновленні договору та реєстрації земельної ділянки за Рівненською територіальною громадою, аби не дати можливості пізніше продовжити його через судове рішення.

Читайте також