Проходив медкомісію, щоб йти в ЗСУ: у Рівному в переселенця виявили туберкульоз

Олександру 54 роки і майже все своє життя він пропрацював у лісництві. Його рідне село на Київщині потрапило під обстріли й змусило мешканців рятувати свої життя покидаючи свої будинки. Його історію розповіли на ФБ-сторінці обласного фтизіопульмонологічного медичного центру.

Олександр зізнається, що їхати з села не планував.

“Мої рідні виїхали одразу, а я думав відсидітися в погребі”, - каже чоловік. – “Мене та ще кількох чоловік вивезли наші військові, коли бомбити почали по-серйозному”.

Прихисток Олександр знайшов у Рівному.

Тиждень життя "на вокзалі" у невідомості, а потім намагання облаштувати новий вимушений спосіб життя.

“Став шукати роботу. Без результату. Запропонували йти в ЗСУ і я погодився. Став проходити медичне обстеження і лікарі сказали, що є підозра на туберкульоз”, - розповідає чоловік.

Так, Олександр опинився у Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі.

“У пацієнта діагностували туберкульоз легень та гортані”, - розповідає завідувачка відділення, лікар-фтизіатр Шикор Олександра Павлівна. – “Чоловік перебуває в стаціонарному відділенні медичного центру. Місяць лікування згідно з встановленою схемою показує позитивну динаміку”.

Закладом та персоналом чоловік задоволений, от тільки нарікає на шум міста загалом.

“Не знаю, як люди в місті живуть. Мені спочатку здавалося, що я з глузду з’їду. Як тільки пройду лікування одразу повернуся до себе в село», - каже Олександр.

А ще чоловік переконаний, що Україна обов’язково переможе, бо по іншому бути просто не може.

Читайте також