Прокуратура добивається довічного ув`язнення для обвинувачених у вбивстві 30-річного чоловіка на Рівненщині

Зі скаргою на рішення Кузнецовського міського суду обласна прокуратура звернулась в Рівненський апеляційний суд.

Річ у рішенні суду від 10-го лютого, яким чотирьох чоловіків визнано винними у організації вбивства 30-річного мешканця Старого Села (колишній Рокитнівський район), вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, у складі організованої злочинної групи, а також в організації незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28,    п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Організатор вбивства проведе 15-років за гратами, учасники – по 14 років і 6 місяців із конфіскацією майна.

У пресслужбі обласної прокуратури зазначають, що не погодившись із рішенням Кузнецовського суду подали апеляцію, в якій наполягають на довічному  ув’язненні для всіх учасників злочину.

«Враховуючи небезпечність та аморальність злочинців, вважає таке покарання надто м’яким. Тому відстоюватиме свою позицію в апеляційному суді», - йдеться у повідомленні обласної прокуратури. .

Нагадаємо, резонансне вбивство 30-річного мешканця Старого Села на Рівненщині сколихнуло всю область. Відомо, що обвинувачені чекали ввечері 7 лютого 2019 року, у його ж дворі. Коли той зайшов на своє обійстя – спочатку побили його битами, а потім здійснили зі зброї не менше 5 пострілів у потерпілого, від яких він помер на місці події.

Читайте також